Magyarország: Rippl-Rónai múzeum az oktatás jövőjéért

Magyarország / Április 15, 2018 / Szerző: Szerkesztőség / Forrás: KaposvárMost

Kompetenciafejlesztő programokra nyert támogatást a közelmúltban a Rippl-Rónai múzeum. Az intézmény célul tűzte ki, hogy a projekt keretein belül lehetőséget biztosít a résztvevő gyermekek számára, hogy különböző, az oktatásban számukra eddig talán ismeretlen megközelítésekkel és lehetőségekkel találkozzanak.

Az életen át tartó tanulás és az új tanulási és oktatási módszerek fejlesztését kitűző projekt keretében 343 pályázót támogatott az állam, 5 és 30 millió forint közötti összeggel.

A Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum kompetenciafejlesztő sorozata márciusban indulhatott el, és harminc hónapon át tart. Összesen nyolc kaposvári és környéki iskola vesz részt a programban, melyek tananyagaihoz igazítva rendeznek tanulmányi foglalkozásokat a gyerekeknek, bevonva a múzeum tárlatait, melyek a 21. században létfontosságú képességek elsajátítását teszik lehetővé.

Kiemelt figyelmet kapnak továbbá a szociálisan hátrányos helyzetű, és a formális oktatásban alulteljesítők, valamint a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok gyermekei is.

A program helyszínei között a múzeum főépülete mellett olyan helyek is szerepelnek, mint például a desedai Fekete István Látogatóközpont, a Rippl-Rónai Emlékház vagy Bőszénfán a Szarvasfarm.

A hírek forrása:

http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/04/11/rippl-ronai-muzeum-az-oktatas-jovojeert.html

Comparte este contenido:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.